Dvig dojk

Dvig dojk

Mastopeksija ali operacija dviga dojk je namenjena ženskam s povešenimi dojkami. Ženske dojke se s staranjem povesijo zlasti zaradi gravitacije. Pomembni dejavniki, ki dodatno privedejo k povešenju dojk pa so: nosečnosti in dojenje, nihanja telesne teže, starostna izguba elastičnosti kože in atrofija žleznega tkiva dojk pri ženskah v menopavzi. Pri večini žensk se z leti poveča tudi kolobar dojke.

Z operacijo Vam želimo popraviti obliko in ustvariti mladosten videz Vaših dojk. To dosežemo z zmanjšanjem povešenosti in povečanjem projekcije dojk ter z ustreznim zmanjšanjem kolobarja. Hkrati pa želimo na dojki pustiti čim manj vidnih pooperativnih brazgotin.

Vaš kirurg lahko izbira med različnimi modifikacijami operacije dviga dojk. Odločitev o vrsti posega je odvisna od vaših želja in telesnih danosti.

Pred posegom je potrebno opraviti pregled v Ambulanti za bolezni dojk (link), kjer bodo poleg kliničnega pregleda dojk svetovali ustrezne preiskave za izključitev raka na dojkah.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...