Hialuronska kislina

Glajenje gubic in obnovitev obraznega volumna

Hialuronska kislina je snov, ki nastaja v človeškem telesu po naravni poti. Prisotna je v vezivnem tkivu, očesni steklovini, hrustancu, sklepni tekočini in v koži. S staranjem se količina hialuronske kisline v telesu manjša, kar v koži privede do slabše hidracije in tonusa ter nastanka ohlapne in nagubane kože.

Med kožnimi polnili najpogosteje uporabljamo ravno hialuronsko kislino. Uporabljamo jo za obnovitev obraznega volumna, povečavo ustnic, poudarek kontur, za glajenje obraznih gub in za pomlajevanje kože obraza, vratu, dekolteja in hrbtišča rok ter drugih predelov telesa. Vbrizgano polnilo deluje kot blazinica, ki podpre tkiva, ki so v procesu staranja izgubila svoj volumen in elastičnost, v površino kože pa pritegne vodo ter zagotovi bolj svež in mehak izgled kože.

Učinki kožnih polnil na obrazu so podobni, vendar ne tako izraziti kot pri kirurškem face liftu, je pa okrevanje zelo hitro. Polnila ne morejo odstraniti odvečne kože, vendar povečajo volumen in tako nudijo takojšen rezultat pomlajevanja za bistveno nižjo ceno kot operacija.

V naši ambulanti uporabljamo svetovno priznane proizvode Juvaderm® in Restylane®. Hialuronska kislina v omenjenih proizvodih ni živalskega izvora in je povsem kompatibilna s človeškim organizmom.

Učinek zdravljenja s hialuronsko kislino je začasen. Za dosego trajnih rezultatov je zdravljenje potrebno ponavljati na 6 – 18 mesecev, kar je odvisno od vrste polnila, od posameznika in zdravljene regije.

Učinkovitejše in hitrejše pomlajevanje obraza lahko dosežemo s kombinacijo uporabe kožnih polnil, botulinum toksina in kemičnega pilinga.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...