Kile

Kile so najpogostejša patologija v splošni kirurgiji, bolezen prizadene pogosteje moške kot ženske. Kila nastane kadar izstopijo trebušne strukture skozi del oslabljene trebušne stene, kar je videti kot izboklina, ki se pojavi v dimljah ali pa kjerkoli drugje na trebušni steni. Vzroki za nastanek so različni. Zdravljenje je v veliki večini operativno, le redko konzervativno s kilnim pasom.

Operativno zdravljenje je lahko v splošni ali lokalni anesteziji, glede na operativno tehniko pa klasično - odprto ali laparoskopsko - minimalno invazivno. Ravno slednje je pacientu bolj prijazno zaradi manjše pooperativne bolečine in boljšega estetskega izgleda oziroma manjših brazgotin. Po laparoskopski operaciji se pacienti hitreje vrnejo na delo in k vsakodnevnim aktivnostim.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Pred posegom boste podpisali Soglasje za omenjeni operativni poseg.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...