Korekcije brazgotin

Korekcije brazgotin

Celjenje ran povzroči nastanek brazgotin, ki nas skozi življenje spominjajo na preteklo poškodbo ali operacijo. Razvoj brazgotine je nepredvidljiv in je odvisen od vrste dejavnikov. Poudarjene in estetsko moteče brazgotine nastanejo zlasti po okužbah v rani, po podaljšanem celjenju ran ali pa pri posameznikih, ki so biološko nagnjeni k izrazitejšemu brazgotinjenju. Moteče brazgotine pa lahko nastanejo tudi po normalnem celjenju rane.

Brazgotine so lahko privzdignjene ali vdrte, v primerjavi z okolnimi tkivi pa so lahko različnih barv in površine. Moteče so lahko zaradi svoje velikosti, oblike ali položaja na telesu.

Izbira zdravljenja je odvisna od vrste in izraženosti brazgotine in vključuje:

  • enostavno topično zdravljenje,
  • minimalno invazivne posege ter
  • kirurško zdravljenje brazgotin z naprednimi tehnikami zapiranja ran.

Z zdravljenjem želimo doseči estetsko in funkcionalno bolj sprejemljivo brazgotino.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...