Lipofiling

Lipofiling

Preparing to plastic surgeryLipofiling ali prenos lastne maščobe je namenjen poudarjanju telesnih kontur z dodajanjem telesu lastne maščobe. To tehniko uporabljamo za povečanje volumna lic, ustnic, brade in spodnje veke ter drugih konturnih defektov na telesu. Lipofiling uporabljamo tudi za pomlajevanje hrbtišča rok.

Maščobo pridobimo z liposukcijo, po navadi s področja trebuha, bokov ali stegen. Pridobljeno maščobo najprej ustrezno obdelamo, nato pa jo vbrizgamo v želeno področje. Maščobni presadek se s časom do določene mere razgradi, tako da je za dosego želenega rezultata lahko potrebnih več posegov.

 

Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.