Pomanjšanje dojk

Pomanjšanje dojk

Redukcijska mamaplastika ali operacija pomanjšanja dojk je namenjena ženskam s prevelikimi in pretežkimi dojkami, ki pogosto povzročajo bolečine v prsih, hrbtu, ramenih in v vratu, pod dojkami pa so pogosto prisotna ponavljajoča se kožna vnetja.

Vaš kirurg lahko izbira med različnimi modifikacijami tega posega. Zanj se odloči glede na obliko in velikost Vaših dojk, glede na želeni volumen pomanjšanja dojk ter glede na želeni položaj kožnih brazgotin. Odločitev o vrsti posega je torej odvisna od vaših želja in telesnih danosti.

Pred posegom je potrebno opraviti pregled v Ambulanti za bolezni dojk (link), kjer bodo poleg kliničnega pregleda dojk svetovali ustrezne preiskave za izključitev raka na dojkah.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...