Žolčni kamni

Žolčni kamni

Žolčni kamni so pogosti in naj bi jih imelo do 20% prebivalstva, vendar so na srečo pogosto asimptomatski. Kadar pa kamni zamašijo odtok iz žolčnika ali žolčnih vodov, pa povzročijo težave, ki se kažejo z bolečino v zgornjem desnem kvadrantu trebuha, bruhanjem, slabostjo, občasno tudi z zlatenico. Kadar se pojavijo težave je zdravljenje kirurško in sicer v 90-95% laparoskopsko – minimalno invazivno, le redko je potrebna klasična operacija. Vedno se odstrani celoten žolčnik s kamni vred. Sam pooperativni potek je ponavadi brez večjih posebnosti in je potrebna le žolčna dieta, ki traja približno mesec dni. Pacienti se po tednu ali dveh vrnejo k vsakodnevnim aktivnostim.

Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Pred posegom boste podpisali Soglasje za omenjeni operativni poseg.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...