Bariatrična kirurgija

Bariatrična kirurgija

Bariatrična kirurgije je namenjena kirurškemu zdravljenju debelosti. Z operacijo se spremeni anatomija prebavil (želodca in tankega črevesja) in se tako zmanjša kapacitete za vnos in/ali absorpcijo hranil.

Bariatrična kirurgija je namenjena zdravljenju debelosti, ko so izčrpane druge možnosti hujšanja (dieta, vadba) ali ko obstajajo resne zdravstvene težave, ki so povezane z debelostjo.

Obstaja več vrst operacij, s katerimi lahko vplivamo na maksimalno količino zaužite hrane in absorpcijo hranil v prebavilih. Najpogosteje opravimo želodčni obvod, poznamo pa tudi »sleeve« gastrektomijo, vstavitev želodčnega traku, biliopankreatični obvod z »duodenal switch« operacijo.

Izbira operativnega posega je odvisna od posameznikovih prehranskih navad, psihološkega profila in naravnih danosti.

Pred operacijo je potrebno opraviti preglede pri kliničnem dietetiku, psihologu ali psihiatru, endokrinologu ter anesteziologu. Potrebno pa je opraviti tudi gastroskopijo in spirometrijo.

Po končanem bariatričnem zdravljenju se telesna teža počasi niža tako, da doseže novo stacionarno stanje. Po posegu so potrebne redne, doživljenjske kontrole pri bariatričnem kirurgu. Ker po bariatrični operaciji pogosto pride do slabše absorpcije hranil iz črevesja, je potrebno pomembna hranila doživljenjsko nadomeščati.

Vse potrebne preglede in preiskave lahko v zelo kratkem času samoplačniško opravite pri nas in pri naših pogodbenih partnerjih. Za preglede in preiskave se lahko naročite po telefonu 0590 34 110 ali po elektronski pošti info@estetika-milosevic.si

Priporočljiva je uporaba enega preparata, ki vsebuje vsa potrebna hranila, saj je za pacienta tako jemanje enostavnejše.

Več o prehranskih dopolnilih, lahko preberete tukaj

Odgovore na pogosta vprašanja glede jemanja prehranskih dopolnil po bariatrični operaciji pa lahko najdete tukaj.

Za naročanje uporabite telefonsko številko

0590 34 110

Oglejte si še...