Spodnji body-lift

Spodnji body-lift

(druga imena so: angl. »Circumeferential Belt Lipectomy«, »Lower Body-lift«, »Belt Lipectomy«, »Circumferential Abdominoplasty«)

Spodnji body-lift je dolgotrajen kirurški poseg, s katerim odstranimo odvečno kožo in podkožno maščevje iz srednjega in spodnjega dela trebuha, bokov, predela zunanjih stegen, zadnjice in s katerim po potrebi napnemo mišice sprednje trebušne stene. Na ta način učinkovito preoblikujemo področje trebuha in venerinega griča, zadnjice in zunanjih delov stegen ter poudarimo področje pasu. Operacija je namenjena zlasti pacientom po masivni izgubi telesne teže, ki imajo v področju spodnjega dela trupa in zunanjih stegen odvečno, povešeno in nagubano kožo ter s tem povezane estetske in/ali funkcionalne motnje.

Pri tej operaciji lahko kirurg uporabi različne operativne tehnike, poseg pa lahko kombinira tudi z ostalimi operacijami preoblikovanja telesa, vključno z liposukcijo.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...