Vraščen noht

Naročanje

vraščen nohtKaj je vraščen noht?

Vraščeni nohti predstavljajo pogosto težavo, s katero se v življenju sreča skoraj vsak. Nohti se pogosteje vrastejo na nogah kot na rokah, vzroki pa so številni. Med najpogostejše vzroke za vraščanje nohtov štejemo preozka obuvala, nepravilno pristrižene nohte, poškodbe, okužbe in dednost. Med dejavnike tveganja za nastanek bolezni štejemo sladkorno bolezen in bolezni arterijskega ožilja spodnjih okončin.

Kateri prst ima najpogosteje vraščen noht?

Najpogosteje prizadeti prst je palec na nogi.

Kakšne težave povzroča vraščen noht?

Vraščen noht povzroča bolečino, oteklino in rdečino prizadetega obnohtja, ki je na otip bolj toplo od okolice, v primeru okužbe pa je viden tudi gnojav izcedek. Zaradi bolečin ima bolnik težave pri stanju in hoji. Kadar se vnetje razširi, se lahko pojavijo vročina, mrzlica in slabo počutje.

Kako zdravimo vraščen noht?

Domače zdravljenje vključuje kopanje obolelega prsta v mlačnem kamiličnem čaju, razkuževanje obnohtja, nežno umikanje obnohtja z vatirano palčko, nošenje širokega obuvala, počitek z dvignjeno prizadeto okončino.

V kolikor domače zdravljenje ni učinkovito, je potrebno obiskati zdravnika, ki bo v prevodni anesteziji kirurško odstranil del nohta, ki se vrašča. Po posegu se vnetje kmalu umiri.

V primeru ponavljajočih se težav, je potrebno opraviti delen izrez nohtnega ležišča. Po tej operaciji noht postane ožji.

Kje lahko opravim pregled pri vas?

Pregled pri dr. Miloševiću lahko opravite v Slovenj Gradcu in v Ljubljani.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Pred posegom boste podpisali Soglasje za omenjeni operativni poseg.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 0590 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Naročite se

Želena lokacija pregleda *

Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.