Lasersko odstranjevanje žilic

Katere žilice lahko odstranimo z laserjem.

Lasersko odstranjevanje žilic je možno pri povrhnjih žilnih spremembah, ki se pogosto kažejo kot majhni skupki rdečih, modrih ali vijoličnih ven – pajkastih ven, ki se najpogosteje pojavljajo na stegnih, golenih, okoli gležnjev ter na obrazu. Gre za pogosto estetsko motnjo, ki je prisotna pri približno polovici žensk.

Zakaj nastanejo pajkaste vene?

Na pojavnost pajkastih ven vplivajo dednost, nosečnosti, hormonske motnje, debelost in aktivnosti, ki so povezane z dolgotrajnim stanjem ali sedenjem. Pajkaste vene pogosto spremljajo krčne žile.

Kdaj se prično pojavljati pajkaste vene?

Pajkaste vene se pri ženskah prično pojavljati med 20. in 40. letom starosti. Pojavljajo se tudi pri moških, vendar so pogosto slabše vidne, ker so zakrite z dlačicami.

lasersko odstranjevanje žilicKako izgleda lasersko odstranjevanje žilic?

Povrhnje žilne spremembe do premera 4 mm odstranjujemo z Nd-YAG laserjem. Pri nas uporabljamo vrhunski, sodoben laser od FOTONE. Laserski žarek preko kože usmerimo v žilno spremembo in jo na ta način zapremo. Za dosego želenega rezultata sta po navadi potrebni vsaj dve terapiji, ki ju napravimo v razmaku 6 tednov.

Ali je poseg boleč in koliko časa traja lasersko odstranjevanje žilic?

Poseg je minimalno boleč, če pa bolečine težko prestajate, lahko pred posegom dobite analgetik ali pa kožo namažemo z anestetično kremo. Med posegom tretirano področje sproti hladimo in tako dodatno zmanjšamo bolečine. Trajanje posega je odvisno od številna žilnih sprememb, ki jih želimo odstraniti in traja ponavadi od 30 – 60 minut.

Ali lasersko odstranjevanje žilic prinaša trajne rezultate?

Rezultati so trajni, vendar lahko z leti pride do nastanka novih žilic.

Kje lahko opravim poseg?

Poseg lahko opravite v Slovenj Gradcu.

Kje lahko opravim pregled?

Pregled pri Milošu Miloševiću, dr. med., specialistu plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, lahko opravite v Slovenj Gradcu ali v Ljubljani. Na pregled se lahko naročite po telefonu 041 339 000, po elektronski pošti narocanje@estetika-milosevic.si ali preko spletnega obrazca.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Pred morebitnim posegom boste podpisali Soglasje za operativni poseg.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 041 339 000, po elektronski pošti narocanje@estetika-milosevic.si ali preko spletnega obrazca.

Naročite se

    Želena lokacija pregleda *

    Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.