Lasersko odstranjevanje žilic2019-01-31T21:44:36+00:00

Lasersko odstranjevanje žilic

Naročanje

Katere žilice lahko odstranimo z laserjem.

Lasersko odstranjevanje žilic je možno pri povrhnjih žilnih spremembah, ki se pogosto kažejo kot majhni skupki rdečih, modrih ali vijoličnih ven – pajkastih ven, ki se najpogosteje pojavljajo na stegnih, golenih, okoli gležnjev ter na obrazu. Gre za pogosto estetsko motnjo, ki je prisotna pri približno polovici žensk.

Zakaj nastanejo pajkaste vene?

Na pojavnost pajkastih ven vplivajo dednost, nosečnosti, hormonske motnje, debelost in aktivnosti, ki so povezane z dolgotrajnim stanjem ali sedenjem.

Kdaj se prično pojavljati pajkaste vene?

Pajkaste vene se pri ženskah prično pojavljati med 20. in 40. letom starosti. Pojavljajo se tudi pri moških, vendar so pogosto slabše vidne, ker so zakrite z dlačicami.

lasersko odstranjevanje žilicKako izgleda lasersko odstranjevanje žilic?

Povrhnje žilne spremembe do premera 4 mm odstranjujemo z Nd-YAG laserjem. Pri nas uporabljamo vrhunski, sodoben laser od FOTONE. Laserski žarek preko kože usmerimo v žilno spremembo in jo na ta način zapremo. Za dosego želenega rezultata sta po navadi potrebni vsaj dve terapiji, ki ju napravimo v razmaku 6 tednov.

Ali je poseg boleč in koliko časa traja lasersko odstranjevanje žilic?

Poseg je minimalno boleč, če pa bolečine težko prestajate, lahko pred posegom dobite analgetik. Trajanje posega je odvisno od številna žilnih sprememb, ki jih želimo odstraniti.

Ali lasersko odstranjevanje žilic prinaša trajne rezultete?

Rezultati so trajni, vendar z leti lahko pride do nastanka novih žilic.

Kje lahko opravim poseg?

Poseg lahko pri plastičnemu kirurgu, dr. Miloševiću, opravite v Slovenj Gradcu.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 0590 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Naročite se

Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Cookie policy