Lasersko odstranjevanje žilic

Lasersko odstranjevanje žilic

Povrhnje žilne spremembe se pogosto kažejo kot majhni skupki rdečih, modrih ali vijoličnih ven – pajkastih ven, ki se najpogosteje pojavljajo na stegnih, golenih, okoli gležnjev ter na obrazu. Gre za pogosto estetsko motnjo, ki je prisotna pri približno polovici žensk.

Na pojavnost pajkastih ven vplivajo dednost, nosečnosti, hormonske motnje, debelost in aktivnosti, ki so povezane z dolgotrajnim stanjem ali sedenjem.

Pajkaste vene se pri ženskah prično pojavljati med 20. in 40. letom starosti. Pojavljajo se tudi pri moških, vendar so pogosto slabše vidne, ker so zakrite z dlačicami.

Povrhnje žilne spremembe do premera 4 mm odstranjujemo z Nd-YAG laserjem. Laserski žarek preko kože usmerimo v žilno spremembo in jo na ta način zapremo. Za dosego želenega rezultata sta po navadi potrebni vsaj dve terapiji.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...