Ginekomastija2019-04-03T19:16:42+00:00

Ginekomastija

Naročanje

Kaj je ginekomastija?

Pri ginekomastiji gre za nenevarno povečanje moške dojke na račun razrasta žleznega tkiva dojke, ki se po navadi pojavi obojestransko, lahko pa se kaže tudi enostransko. Klinično se kaže s tipno povečano mehko- ali čvrstotkivno podkožno maso okoli bradavic. Ločimo fiziološko in patološko ginekomastijo. Fiziološka ginekomastija nastane zaradi hormonskih motenj v telesu in se lahko pojavi pri novorojencih, adolescentih in pri starostnikih. Patološka ginekomastija pa nastane v sklopu določenih bolezni, metabolnih motenj ali ob jemanju določenih zdravil ali drog.

Z operacijo zmanjšanja dojk pri moških želimo povrniti obliko in volumen moške dojke.

ginekomastijaKaj je pseudoginekomastija?

Pseudoginekomastija ali lipomastija nastane zaradi zadebelitve podkožnega maščevja v moški dojki, žlezni elementi pa niso povečani.

Kako opredelimo vzrok ginekomastije?

Pred operacijo je potrebno izključiti nekatere možne vzroke ginekomastije, zaradi česar je potrebno opraviti številne preiskave in preglede pri specialistih različnih strok: urolog, endokrinolog, radiolog, ambulanta za bolezni dojk. Zdravljenje je odvisno od vzroka in pogosto vključuje operacijo na dojkah.

Kako operiramo ginekomastijo?

Ginekomastijo lahko operiramo v lokalni anesteziji s sedacijo ali v splošni anestezji. Poznamo različne operativne tehnike s katerimi lahko zmanjšamo in preoblikujemo moške dojke. Izbira vrste operacije je odvisna od volumna dojk in presežka kože na njej.

Kje lahko opravim pregled pri vas?

Pregled pri dr. Miloševiću lahko opravite v Slovenj Gradcu in v Ljubljani.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 0590 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Naročite se

Želena lokacija pregleda *

Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več