Blefaroplastika

Blefaroplastika

Blefaroplastika spada med najpogostejše plastično kirurške posege v področju glave in vratu, ki jo opravimo zaradi estetskih ali funkcionalnih indikacij.

Znaki staranja se na obrazu zelo kmalu pokažejo ravno v področju okoli oči. Pojavi se izraz utrujenih in žalostnih oči, izgled pa moti tudi presežek kože na vekah in izbočene maščobne blazinice okoli oči.

Z operacijo odstranimo odvečno kožo z vek, prerazporedimo in zmanjšamo maščobne blazinice okoli oči ter pogosto tudi učvrstimo ohlapno spodnjo veko. S tem dosežemo naraven, spočit in estetsko prijeten ter funkcionalen rezultat.

Blefaroplastiko lahko opravimo kot samostojen poseg ali v kombinaciji z popravo ptoze veke ali s pomlajevanjem zgornjega in srednjega dela obraza.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...