Povečanje ustnic

Povečanje ustnic

Povečanje ustnic je estetski poseg, s katerim naredimo vaše ustnice bolj polne in privlačne. Danes za povečavo ustnic najpogosteje uporabljamo hilaluronsko kislino, ki je začasno polnilo. Hialuronska kislina je želatinozna naravna substanca, ki je tudi sicer prisotna v človeškem telesu in jo telo povsem sprejema.

Ustnice lahko povečamo tudi z injiciranjem telesu lastne maščobe, vendar metoda ni pogosto uporabljena, saj gre za bolj invaziven in boleč poseg, pri katerem je potrebno maščobo iz telesa najprej izsesati in jo nato vbrizgati v ustnice. Rezultati niso tako predvidljivi, kot so pri uporabi polnila s hialuronsko kislino.

Za povečavo ustnic lahko uporabimo tudi trajna polnila, vendar je uporaba teh povezana s pogostejšimi zapleti.

Za poseg se odločijo predvsem ženske, ki želijo svojim ustnicam povrniti naravno in mladostno obliko ali želijo poudariti volumen ustnic. Poseg je prav tako primeren tudi za moške, ki z obliko in volumnom svojih ustnic niso zadovoljni.

S polnilnom lahko korigiramo tudi konturne nepravilnosti ustnic, ki nastanejo zaradi poškodbe, bolezni ali prirojenih anomalij.

Poseg je minimalno boleč, saj polnila vsebujejo lokalni anestetik, pred posegom pa lahko ustnice tudi začasno omrtvimo. Poseg traja približno 30 minut.

V Estetiki Milošević uporabljamo preparate Juvederm in Restylane.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu (0590) 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Oglejte si še...