Otoplastika

Kaj je otoplastika?

Otoplastika je poseg, ki je namenjen korekciji štrlečih ušes pri otrocih in odraslih.

Štrleča ušesa

Štrleča ušesa se pri otrocih pojavijo že ob rojstvu, deformacija pa je lahko enostranska ali obojestranska. Zaradi deformacij so sprva zaskrbljeni starši, otroci pa postanejo pozorni nanje ponavadi šele ob vstopu v osnovno šolo. V šoli se jim sošolci pogosto posmehujejo, kar lahko slabo vpliva na njihovo samozavest in psihološki razvoj.

korekcija štrlečih ušes, otoplastika, štrleča ušesaKako lahko korigiramo štrleča ušesa?

Neoperativno korekcijo štrlečih ušeh lahko opravimo le v prvih 72 urah življenja novorojenca. Tedaj je ušesni hrustanec zmehčan zaradi prisotnosti materinih hormonov v krvnem obtoku novorojenca. V tem času preko ušes namestimo elastični trak, ki ušesa rahlo pritisne ob glavo in jih na ta način preoblikuje. Kasnejša neoperativna korekcija ni učinkovita.

Operativno korekcijo štrlečih ušes ponavadi opravimo pred vstopom v šolo, okoli 6. leta starosti, ko sta uhlja že skoraj povsem razvita.

Poznamo različne operacije za preoblikovanje štrlečih ušes, izbira pa je odvisna od tipa in izraženosti deformacije. Z operacijo želimo popraviti anatomijo uhljev, ustvariti simetrijo med uhljema in doseči naraven videz.

Kje lahko opravim pregled?

Pregled pri Milošu Miloševiću, dr. med., specialistu plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, lahko opravite v Slovenj Gradcu ali v Ljubljani. Na pregled se lahko naročite po telefonu 041 339 000, po elektronski pošti narocanje@estetika-milosevic.si ali preko spletnega obrazca.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Pred morebitnim posegom boste podpisali Soglasje za operativni poseg.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 041 339 000, po elektronski pošti narocanje@estetika-milosevic.si ali preko spletnega obrazca.

Naročite se

    Želena lokacija pregleda *

    Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.