Korekcija stegen2019-04-01T14:55:28+00:00

Korekcija stegen

Naročanje

Kaj je korekcija stegen?

Korekcija stegen je kirurški poseg, ki je namenjen preoblikovanju stegen. Z operacijo odstranimo odvečno podkožno maščevje in ohlapno kožo in jo lahko opravimo na zunanji, sprednji ali notranji strani. Poseg pogosto kombiniramo z liposukcijo.

korekcija stegenKdo je primeren kandidat za operacijo?

Ponavadi korekcijo stegen opravimo pri pacientih po masivnem hujšanju, zlasti po bariatrični operaciji. Poseg praviloma sledi cirkumferentni lipektomiji pasu ali spodnjemu body liftu, s katerima predhodno preoblikujemo zunanji predel stegen.

Po veliki izgubi telesne teže na stegnih ostane neelastična in odvečna koža, ki se v notranjem delu stegen naguba. Operacijo napravimo zaradi estetske motnje, ki jo tako razobličena stegna predstavljajo, pa tudi zaradi funkcionalnih motenj, ko nagubana koža onemogoča normalne telesne aktivnosti in oblačenje.

Kako izgleda operacija?

Poznamo različne kirurške načine za korekcijo stegen. Najpogosteje se poseg opravi na notranji strani stegen. Kožni rez lahko poteka vodoravno od dimelj do presredka ali pa se uporabi navpični kožni rez, ki sega od presredka proti koleno. Pri posegu napravimo najprej liposukcijo podkožnega maščevja v predelu odvečne kože in nato kiruruško odstranimo odvečno kožo ter rano zašijemo po plasteh. Poseg simetrično opravimo na obeh stegnih.

Koliko časa traja kirurška korekcija stegen?

Poseg lahko, glede na izraženost sprememb, traja od 2 – 4 ure.

Kje lahko opravim pregled?

Pregled pri plastičnemu kirurgu, dr. Miloševiću, lahko opravite v Slovenj Gradcu ali v Ljubljani.

Kje bom operirana?

Dr. Milošević vas bo operiral v novi, moderno opremljeni zasebni kliniki, v Ljubljani.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 0590 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Naročite se

Želena lokacija pregleda *

Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Preberi več