Klinični dietetik

Naročanje

S čim se ukvarja klinična dietetika?

Klinična dietetika je strokovno področje, ki se ukvarja s prehransko obravnavo bolnikov v bolnišnicah in v domovih starejših občanov ter nudi ustrezno prehransko svetovanje tudi zdravim posameznikom, ki želijo s pomočjo strokovnjaka uvesti zdrav način prehranjevanja ali pa želijo regulirati telesno težo.

klinični dietetikKakšno vlogo pri oskrbi pacientov ima klinični dietetik?

Klinični dietetik pri svojem delu redno sodeluje z zdravniki različnih specialnosti in tako v procesu zdravljenja bolnikov pomembno prispeva k uspehu zdravljenja, kar še zlasti velja pri bolezensko najbolj ogroženih pacientih, ki tako podporo nujno potrebujejo.

Individualna  klinična prehranska obravnava  poteka bodisi vzporedno zdravljenju ali pa samostojno za odpravo težav s prehranjevanjem in prehranjenostjo.

Kako vlogo ima klinični dietetik pri obravnavi bariatričnih bolnikov?

Bariatrični bolniki se srečujejo s številnimi izzivi z vidika prehranjevanja. Po bariatrični operaciji je volumen želodca močno zmanjšan in normalen vnos hrane in pijače ni več mogoč. Klinični dietetik igra ključno vlogo pri svetovanju glede volumsko in po sestavi ustrezne prehrane po operaciji. Pravilno prehranjevanje po bariatrični operaciji je nujno, da ne bi prišlo do kasnejših zapletov zaradi podhranjenosti.

Kako izgleda pregled pri kliničnem dietetiku?

V ambulanti za Klinično dietetiko se boste lahko v sproščenem in prijetnem okolju pogovorili o vaših prehranskih težav. Ob pregledu bomo ocenili vaše prehransko stanje. Predstavili vam bomo vaše dnevne potrebe po različnih živilih in vam predlagali ustrezne prehranske ukrepe za odpravo vaših težav.

Ob kontrolnih pregledih bomo spremljali in ocenjevali učinke prehranskih ukrepov, ki jih bomo po potrebi tudi prilagajali.

Kje lahko opravim pregled?

Pregled pri klinični dietetičarki, mag. Marjetki Škorja, u.d.i. živ. tehn. lahko opravite v Slovenj Gradcu. Na pregled se lahko naročite po telefonu 0590 34 110 ali po elektronski pošti narocanje@estetika-milosevic.si.

Naročite se

Želena lokacija pregleda *

Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.