Hiperhidroza2019-02-10T02:37:56+00:00

Hiperhidroza

Naročanje

Kaj je hiperhidroza?

Hiperhidroza je prekomerno potenje, ki se lahko pojavi kjerkoli na telesu. Najpogosteje pa hiperhidroza povzroča težave v področju dlani, padzuh in stopal.

Kako hiperhidrozo zdravite pri vas?

Pri nas prekomerno potenje v pazduhah zdravimo z Nd-YAG laserjem in botulin toksinom, ki pa ga uporabimo tudi na dlaneh in stopalu.

botoks, botulin toksinAli se hiperhidroza lahko zdravi z botulin toksinom?

Botulin toksin uporabljamo za preprečevanje prekomernega potenja ali hiperhidroze v pazduhah ter na dlaneh in stopalih. Botulin toksin učinek doseže preko zaviranja delovanja žlez znojnic.

Poseg je neboleč, saj pred aplikacijo botulin toksina zdravljeno področje s kremo anesteziramo. Postopek traja približno 20 minut. Okrevanje ni potrebno, po posegu pa lahko nadaljujete z vsakodnevnimi opravili.

Koliko časa traja učinek?

Učinek traja približno pol leta,  nato pa je potrebna ponovna terapija.

Kakšni so neželeni učinki zdravljenja?

Neželeni učinki zdravljenja so zelo redki in blagi.

Ali gre za enak botulin toksin, kot ga uporabljamo v estetski medicini?

Da, gre za enak botulin toksin, ki ga v estetski medicini uporabljamo za glajenje obraznih gub.

Kako izgleda lasersko zdravljenje hiperhidroze?

Lasersko zdravljenje hiperhodroze je ambulantna operacija, ki jo opravimo v lokalni anesteziji. Skozi manjšo kožno luknjico v podkožje pazduhe vstavimo lasersko vlakno, preko katerega dovajamo lasersko svetlobo, ki trajno uniči žleze znojnice.

hiperhidroza, lasersko zdravljenjeAli se hiperhidroza po operaciji lahko ponovi?

V kolikor je poseg primerno opravljen, se potenje ne ponovi. Gre torej za trajen rezultat.

Ali lahko lasersko zdravljenje hiperhidroze opravimo tudi na stopalu in dlaneh?

Ne, tukaj se tega zdravljenja ne izvaja. Priporočeno je zdravljenje z botulin toksinom.

Kje lahko opravim pregled pri vas?

Pregled pri dr. Miloševiću lahko opravite v Slovenj Gradcu in v Ljubljani.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav. Pred morebitnim posegom boste podpisali soglasje za poseg.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 0590 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Naročite se

Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Cookie policy