Hiperhidroza

Kaj je hiperhidroza?

Hiperhidroza je prekomerno potenje, ki se lahko pojavi kjerkoli na telesu. Najpogosteje pa hiperhidroza povzroča težave v področju dlani, padzuh in stopal.

Kako hiperhidrozo zdravite pri vas?

Prekomerno potenje v pazduhah pri nas zdravimo z Nd-YAG laserjem in botulin toksinom. Botulin toksin lahko za zdravljenje hiperhidroze uporabimo tudi na dlaneh in stopalu.

botoks, botulin toksin, prekomerno potenje, hiperhidrozaKako izgleda zdravljenje z botulin toksinom?

Prekomerno potenje v pazduhah, na dlaneh in stopalih zdravimo z botulin toksinom, ki ga v estetski medicini sicer uporabljamo za glajenje obraznih gubic. Botulin toksin učinek doseže preko zaviranja delovanja žlez znojnic.

Poseg je neboleč, saj pred aplikacijo botulin toksina zdravljeno področje s kremo anesteziramo. Postopek traja približno 20 minut. Okrevanje ni potrebno, po posegu pa lahko nadaljujete z vsakodnevnimi opravili. Učinkovati začne že po 4 dneh, polni učinek pa nastopi po približno 2 tednih.

Koliko časa traja učinek?

Učinek traja približno pol leta, nato pa je potrebna ponovna terapija, saj se prekomerno potenje ponovi.

Kakšni so neželeni učinki zdravljenja?

Neželeni učinki zdravljenja so zelo redki in blagi. O vseh možnih tveganjih in zapletih se boste pred posegom pogovorili z zdravnikom.

Ali gre za enak botulin toksin, kot ga uporabljamo v estetski medicini?

Da, gre za enak botulin toksin, ki ga v estetski medicini uporabljamo za glajenje obraznih gub.

hiperhidroza, prekomerno potenje, zdravljenje z botoksom

Kako izgleda lasersko zdravljenje hiperhidroze?

Lasersko zdravljenje hiperhodroze je ambulantna operacija, ki jo opravimo v lokalni anesteziji. Skozi manjšo kožno luknjico v podkožje pazduhe vstavimo lasersko vlakno, preko katerega dovajamo lasersko svetlobo, ki s segrevanjem trajno uniči žleze znojnice. Poseg na obeh pazduhah traja približno 1 uro. Po posegu greste lahko domov.

Ali se hiperhidroza po operaciji lahko ponovi?

V kolikor je poseg primerno opravljen, se potenje ne ponovi.

Ali lahko lasersko zdravljenje hiperhidroze opravimo tudi na stopalu in dlaneh?

Ne, tukaj se tega zdravljenja ne izvaja. Priporočeno je zdravljenje z botulin toksinom.

Kje lahko opravim pregled?

Pregled pri Milošu Miloševiću, dr. med., specialistu plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije, lahko opravite v Slovenj Gradcu ali v Ljubljani. Na pregled se lahko naročite po telefonu 041 339 000, po elektronski pošti narocanje@estetika-milosevic.si ali preko spletnega obrazca.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav.

Pred morebitnim posegom boste podpisali Soglasje za operativni poseg.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 041 339 000, po elektronski pošti narocanje@estetika-milosevic.si ali preko spletnega obrazca.

Naročite se

    Želena lokacija pregleda *

    Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.