Kemični piling2019-02-10T04:39:31+00:00

Kemični piling

Naročanje

Kako deluje kemični piling?

Izpostavljenost soncu, staranje ali akne povzročijo, da postane Vaša koža neenakomerno napeta, nepravilno obarvana ter zabrazgotinjena.

S kemičnim pilingom dosežemo mladostnejši in bolj gladek izgled Vaše kože. Piling odstrani poškodovani del kože in jo tako zgladi. S spodbujanjem nastanka kolagena in elastina v koži, pa kožo trajno pomladi. Učinek kemičnega pilinga je viden že kmalu po prvem zdravljenju, ko koža postane bolj gladka in sijoča, poln učinek pa dosežemo s ponovitvami in se pokaže nekaj tednov po zadnji terapiji. Za dosego polnega učinka zdravljenja je potrebno kemični piling ponoviti 3-6 x, kar je odvisno od posameznikove kože in od vrste uporabljene kisline. Učinki zdravljenja s kemičnim pilingom so dolgotrajni, vendar zaradi staranja kože z leti počasi izzvenijo.

Kdaj uporabljamo kemični piling?

S kemičnim pilingom lahko zdravimo kožne nepravilnosti, kot so na primer:

  • akne,
  • brazgotine po aknah,
  • manjše brazgotine na koži,
  • starostne pege,
  • sončne pege,
  • kožne gube,
  • pigmentne nepravilnosti ter
  • suho in hrapavo kožo.

Kje lahko uporabimo kemični piling kože?

Kemične pilinge najpogosteje izvajamo na obrazu, vratu, dekolteju in na hrbtišču rok. V naši ambulanti izvajamo zelo povrhnje, povrhnje in srednje globoke pilinge s kakovostnimi in priznanimi proizvodi Enerpeel®.

kemični pilingZelo povrhnji in povrhnji kemični piling kože

Po navadi ga napravimo s sadnimi kislinami (alfa-hidroksi kisline), ki jih v naravi najdemo v sadju, kot je na primer jabolko, grenivka in v citrusih. Delovanje je omejeno na povrhnji del kože (povrhnjica), učinek pa je odvisen od koncentracije kisline. Uporabimo lahko tudi salicilno kislino (zlasti učinkovita pri komedonskih aknah) ali Jessnerjevo raztopino, s katero pa je možno napraviti tudi srednje globok piling.

Srednje globok piling kože

Po navadi ga napravimo s triklorocetno kislino. Globino delovanja nadzorujemo s koncentracijo kisline in s časom delovanja. Nekaj dni po pilingu se koža prične nežno luščiti. Kožo je potrebno vsakodnevno, 4x na dan mazati s vlažilno in zaščitno kremo.

Ali je pomlajevanje kože s kemičnim pilingom boleče?

Kemični piling lahko med posegom izzove pekoč občutek, zaradi česar lahko pred posegom dobite ustrezen analgetik. V obdobju okrevanja po terapiji je potrebna ustrezna skrb za nego kože in izogibanje soncu. Po posegu bolečin nimate.

Kako izgleda koža po posegu?

Po posegu je koža nekaj časa blago pordela, kasneje pa skoraj ne opazi, da ste imeli narejen kemični piling. Pri povrhnjem pilingu se koža vidno ne lušči, pri srednje globokem pilingu pa se koža prične luščiti okoli 4. dneva po posegu. Po posegu je potrebno kožo večkrat dnevno mazati s kremo, da se ne izsuši. Prve dni po posegu lahko čutite blago zategovanje kože, ki pa kmalu mine.

Kdaj lahko izvajamo kemični piling?

Ob uporabi preparatov z zaščitnim faktorjem pred soncem lahko kemične pilinge izvajamo skoraj preko celega leta. Zelo površinski piling z mandelično kislino pa lahko izvajamo tudi poleti. Ne izzove draženja kože in ne vpliva na vsakodnevni življenjski ritem.

Učinkovitejše in hitrejše pomlajevanje obraza lahko dosežemo s kombinacijo uporabe kemičnega pilinga, botulinum toksina in kožnih polnil.

Kje lahko opravim pregled?

Pregled pri dr. Miloševiću lahko opravite v Slovenj Gradcu in v Ljubljani.


Ob obisku Vam bomo prijazno svetovali glede ustreznega zdravljenja. Natančno Vam bomo pojasnili potek zdravljenja in okrevanja ter tudi tveganja in možne zaplete, ki lahko nastanejo ob predlaganem operativnem posegu.

Obravnava v naši ambulanti lahko poleg kliničnega pregleda vključuje tudi določene telesne meritve in fotografiranje. Prejeli boste ustrezna navodila glede predoperativnih preiskav. Pred posegom boste podpisali soglasje za poseg.

Prosimo Vas, da se za pregled in posvet naročite po telefonu 0590 34 110, vsak dan med 8 in 19 uro, ali po spletu.

Naročite se

Vaše posredovane podatke bomo uporabili za namen odgovora na vsebino vašega sporočila. Podatke varujemo in obdelujemo v skladu s Pogoji zasebnosti.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas. Cookie policy